Terugblik 11 juni: Ondernemen is topsport

Of je nu onderneemt of aan topsport doet, het team om je heen is belangrijk! Topsporters hebben experts om zich heen verzameld om zich te laten coachen om het beste uit zichzelf te halen, te spiegelen op hun blinde vlekken en kennis op te doen voor de beste tactiek. Wie verzamel jij als ondernemer om je heen? Wie zit er in jouw topteam?

Dinsdag 11 juni streden de oranje Leeuwinnen om een plek in de volgende ronde. De ondernemers van het GouweStartCafé gingen onder leiding van ondernemerssportcoaches Claudia Albeda en Dorotheé Beens aan de slag met de volgende stap in hun business door het bouwen aan een ijzersterk team.

Om een team te kunnen bouwen, moet je de ander leren kennen. Volgens goed gebruik gingen we aan de slag met een netwerkactiviteit. Niet alleen de vragen vlogen over en weer, maar ook de ballen waarop de vragen stonden. Er werden ervaringen uitgewisseld over hoe je in contact komt met je klant, hoe een dagindeling er uitziet binnen je onderneming en welke doelen je voor je zelf hebt gesteld. Belangrijk om te weten wat je voor ogen hebt als je je team gaat bouwen.

Ook werden er gele en rode kaarten ‘uitgedeeld’. Geel staat voor werkzaamheden binnen je bedrijf die je minder leuk vindt, maar toch doet. Rood staat voor die klussen waar je echt een hekel aan hebt. Als je iets wilt uitbesteden, doe dat dan vooral voor die onderdelen die je toch niet leuk vindt. Jij bent tenslotte de baas!

De uiteindelijke teamopstelling bestaat uit een mix van leden die je werk uit handen nemen, en met wie je inhoudelijk kan samenwerken. Tijdens dit Café hebben de deelnemers elkaar tips en namen doorgegeven van ondernemers uit het eigen netwerk die interessant waren om te ‘scouten’.

Einde van de middag, na de borrel, ging iedere ondernemer naar huis, met een nieuwe opstelling, de mogelijkheid tot een topteam!

Op Facebook hebben we de prachtige foto’s geplaatst die Hannah Hansen maakte van de bijeenkomst: klik hier om de foto’s te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *