Jullie vragen over Netwerken

Tijdens de allereerste bijeenkomst van GouweStartCafé hebben we vragen verzameld die leven bij startende ondernemers. Sommige vragen konden we meteen beantwoorden, andere zullen een plek krijgen in het programma voor de komende maanden. Hieronder de eerste reeks beantwoorde vragen.

Wat is een goeie vraag om een gesprek mee te beginnen? Het mooie van een netwerkgesprek is dat het laagdrempelig is. Je hoeft niet gelijk je product of dienst te gaan verkopen, liever niet zelfs. Nadat je jezelf hebt voorgesteld vraag je n

Oscar van der Wijk
Oscar van der Wijk

aar wat de ander doet. Heb oprechte belangstelling, vraag door op wat hij of zij doet. Er komt – als het goed is – vanzelf een moment dat de ander naar jouw business vraagt. De ander onthoudt waarschijnlijk eerder dat hij of zij leuk met jou heeft staan praten in plaats van precies wat jij doet.

Mijn klanten zijn particulieren. Is netwerken dan toch zinvol? Bij netwerken gaat het om kennismaken en vertellen wat je doet, zodat anderen dat weer door kan vertellen. Vergeet niet dat iedereen die een bedrijf heeft, daarnaast ook particulier is en bijvoorbeeld vrouwen en/of mannen en kinderen, familie, vrienden en kennissen heeft.

Hoe vind je de netwerken waar je klanten naartoe gaan? Als je weet wie je klanten zijn, dan kun je daarna de netwerken erbij zoeken. Bijvoorbeeld als je klanten zijn “vrouwen die hun zelfvertrouwen willen verbeteren”, dan kun je eens kijken naar vrouwennetwerken. Als je creatieve workshops geeft dan kun je misschien naar een creatief beurs gaan.

Is het handig om naar veel verschillende netwerken te gaan? Of naar een paar en daar dan vaak komen? Allebei kan zinvol zijn. Wel is het zo dat als mensen jou beter leren kennen, en jouw bedrijf, dan zullen zij eerder aan je denken. Ikzelf ben inmiddels van 1 heel actief netwerk lid en ga nu minder naar andere netwerken.

Hoe hou ik mijn netwerk geïnteresseerd in mijn bedrijf? Deze vraag gaat richting social media. Dat komt later aan bod.

Wat is not-done bij netwerken? Ik zou zelf zeggen: de hele tijd over jezelf praten. Soms kom je wel van die mensen tegen die na een kwartier nog niet naar jouw bedrijf gevraagd hebben. Dan krijg je niet echt een leuk gesprek.

Hoe belangrijk is een pitch? Een pitch is heel belangrijk. Maar als iemand vraagt wat jij doet of wat voor bedrijf je hebt, dan hoef je niet te pitchen. Wel is het belangrijk in twee zinnen uit te kunnen leggen wat je doet. Ik bereid dat altijd voor als ik ergens heen ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *