Een sterke offerte

Wat maakt jouw offerte tot een sterke offerte? Je kunt hier vanuit verschillende invalshoeken naar kijken.  In ieder geval wil je de kunst van het verleiden beheersen. Je hoopt immers dat jouw potentiële opdrachtgever de offerte accepteert. Eenvoudig en duidelijk taalgebruik is ook belangrijk. Zodat de ander begrijpt wat er staat. En je aanbod moet commercieel goed in elkaar zitten. Als ondernemer zit je er bovenop en de kans is groot dat jouw offerte op deze onderdelen loopt als een trein.

Wist je dat een sterke offerte ook over grip op geld gaat?  En dat de meeste ondernemers hier aandacht aan besteden als het een keer mis is gegaan?

KEN JIJ DIT OOK? Je hebt een grote klus afgerond. Je stuurt de rekening. En jouw opdrachtgever betaalt niet. Of veel te laat.

KEN JIJ DIT OOK? Je denkt een eerlijke prijs te rekenen voor jouw dienst, toch wil jouw potentiële opdrachtgever minder betalen.

KEN JIJ DIT OOK? Je doet een leuke klus en dan blijkt dat je opdrachtgever eigenlijk verwacht dat je ook nog een verslag schrijft of jouw training op papier zet. Werk dat eigenlijk niet bij de prijs inbegrepen zat.

WIL JIJ DIT OOK? Een goede offerte zorgt ervoor dat je minder financiële stress ervaart.

De 2 belangrijkste offerte tips waar je direct je voordeel mee kunt doen

1. Ken je klant: door een eenvoudige check in de kamer van koophandel weet jij wie je klant is én of hij/zij namens de opdrachtgever de offerte mag accepteren. Dit is vooral belangrijk als jouw klant niet de eigenaar is, maar bijvoorbeeld een werknemer. Check ook meteen het betaalgedrag van je klant en pas daar de spelregels op aan. Het is bijvoorbeeld heel handig om de naam en functie van jouw opdrachtgever alvast in te vullen, zodat het duidelijk is dat de offerte ondertekend (geaccepteerd) moet worden.

2. Leg de betalingsafspraken vast:

  • Prijs: noem het bedrag in euro’s en vermeld duidelijk of het inclusief of exclusief btw is. Let op de gedetailleerde omschrijving van jouw diensten en koppel dit direct aan de bedragen. Denk aan een bedrag per training, een bedrag per uur of een totaal prijs.
  • Betaaltermijn: jij bepaalt de termijn waarop de factuur betaald moet zijn. Een redelijke termijn is 14 dagen. Spreek je niets af? Dan geldt een termijn van 30 dagen. Met de betaaltermijn kun je heel handig je voordeel doen door bijvoorbeeld een aanbetaling af te spreken.
  • Algemene voorwaarden: noem in je offerte dat je algemene voorwaarden hebt en dat ze van toepassing zijn. En, stuur dit document mee met jouw aanbod.
  • Afspraak is afspraak: beide partijen moeten zich aan de afspraken houden. En veel spelregels kun je van te voren vast leggen in je betalingsvoorwaarden en algemene voorwaarden. Denk hierbij aan de termijnen die je hanteert als jouw klant de factuur niet op tijd betaalt. 

Jostal Schalkwijk
Executivecreator.nl
06-24760144

Ben je blij met deze tips? Like dan mijn facebook pagina
of schrijf je in op mijn nieuwsbrief voor meer grip op geld tips. Je vindt het inschrijfformulier rechts onderaan op de homepage van mijn site.

Wil je zelf aan de slag met je voorwaarden en grip op geld krijgen? Boek dan een 1:1 sessie.  Gegarandeerd waarde voor je geld, want…grip op geld is goud waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *