6 tips voor betere foto’s voor op je website

Op 30 juni 2020 verzorgde Eline Schuurmans de presentatie tijdens het GouweStartCafé. Het was dit keer een hybride café: je kon er zowel live bij zijn, als via Facebook. Als je het terug wilt zien, klik dan hier voor de Facebook Live. 

We waren te gast bij Marcel Struijk van 14theRoad, dus het zat wel goed met de koffie en de appeltaart!

6 tips voor betere foto’s voor op je website

1. Gebruik foto’s van jezelf

Niet iedereen wordt er blij van, een grote foto van jezelf op je eigen website zetten. Maar als ondernemer en zeker als dienstverlener is dat juist heel belangrijk! Door jezelf te laten zien zorg je voor meer vertrouwen en verbinding met de bezoekers van je website.

2. Denk bewust na over je uitstraling

Wie jij bent als persoon, en wie jouw ideale klant is, bepaalt hoe jij jezelf online presenteert. Als je naar een zakelijk event gaat pas je je kleding daarop aan, maar tegelijkertijd zijn er nog veel te veel ondernemers die denken dat een uitsnede van een oude vakantiefoto prima is voor op de website. Zonde! Zorg dat de professionaliteit van je bedrijf een match is met de beelden die je gebruikt op je website.

3. Maak een moodboard

Wil je zelf foto’s gaan maken voor op je website? Begin dan met het maken van een moodboard. Dat kan je heel handig doen op Pinterest. Een moodboard is een verzameling afbeeldingen die kan dienen als inspiratie of voorbeeld voor de fotoshoot. Dat geeft richting, en zorgt ervoor dat je in minder tijd, meer goede foto’s kunt maken.

4. Kies een geschikte locatie

Kies niet alleen een locatie die past bij jouw uitstraling als ondernemer, maar let er ook op dat je op deze plek rustig en ongestoord foto’s kunt (laten) maken. Fotografeer je thuis of op kantoor, ruim dan eerst je werkplek even op, voor je begint met fotograferen.

 

5. Maak een plan van aanpak

Maak een plan van aanpak voor jezelf, zodat je gericht aan de slag kunt met jouw foto’s. Noteer hierin wanneer en waar je gaat fotograferen, wat je daar voor nodig hebt (outfits, accessoires, props, maar ook gear zoals je camera of statief) en bedenk alvast vijf beelden die je sowieso wil maken.

Eline Schuurmans

6. Durf te kiezen

Een foto met één duidelijk onderwerp is vaak veel krachtiger en rustiger dan een foto waarop je alles wil laten zien. Kies per foto duidelijk één persoon of onderwerp waar de focus op komt te liggen, en neem bewust de tijd om je kader en compositie te kiezen.

Wil je meer leren over zelf professionele foto’s maken voor op je website? Download dan het gratis e-book “Word je eigen fotograaf” (klik hier).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *